Renovationer kommer i alla möjliga storlekar. Allt från det minsta hemmafixet till det största kommer dock kräva ett viss mått av planering. Medan inte alla behöver gå igenom exakt samma steg är det alltid bra att arbeta systematiskt när det kommer till renoveringar.

Tidsplan

Börja med att titta på hur lång tid projektet kommer att ta och hur många dagar som måste därmed kommer att spenderas. Det är alltid bra att lägga till lite extra tid för eventuella saker som kommer i vägen. Se till att inte vara allt för generös med antalet timmar varje dag som kommer tillägnas projektet.

Budget

Räkna på allt material som är inkluderat och se hur mycket allt kommer att kosta. Börjar det bli dyrare än man tänkt sig kan man alltid vänta med renoveringen och spara ihop lite mer pengar, eller så får man kompromissa med materialet och köpa något billigare. Titta runt på alternativ för de olika materialen och se vad som fungerar bäst för budgeten.

Verktygen

Titta på allt som måste göras och vilka verktyg som behövs för detta. Är det något man saknar är det ju bäst att införskaffa dem snarast möjligt. Om det dock är större, dyrare verktyg som har väldigt få användningsområden kan det vara bättre att bara hyra dem över dagen eller dagarna då just det arbetet ska göras.

Hantverkare

Känner man sig inte helt säker på att man kan utföra arbetet själv är det alltid bäst att hjälp av en fackman. När man ska göra detta är det alltid bra att ta in flera offerter istället för att bara välja den första man hittar. Priset kan variera en hel del, och när det redan är mycket pengar inblandade sparar man ju där man kan. Kontrollera även så att de inte finns med på svarta listan. Det är en lista över de företag som ignorerat Allmänna reklamationsnämndens beslut.