När man håller på och inreder så är belysning något man inte får glömma bort. Den är lika viktig som de möbler och andra inredningsdetaljer i hemmet. Med rätt belysning i hemmet så kommer resterande inredning att komma till sin rätt i rummet. Även lampor kan vara en snygg detalj i din inredning och göra oerhörd skillnad för rummets utformning.

Kombinera olik belysning

Det går bra att kombinera olika armaturer för att få till den stämning som du är ute efter och få den lyxiga känsla som du är ute efter i ditt hem. I dag så är öppen planlösning mycket vanligt och i många hem så flyter vardagsrum och kök i hop till en enhet. Det är här som vi oftast samlas oavsett om det är middag, läxläsning eller bara sitter för att umgås. Se till att hitta det som passar för just era rum då det kommer till belysning. Det gäller att arrangera belysningen efter de behov som uppstår.

Belys delar i rummet

Förutom allmänbelysning i form av taklampor så är det viktigt att man i olika delar rummet belyser för att skapa en skön miljö. Det går att placera en golvlampa med riktat ljus mot en soffa om man vill sitta och läsa en god bok. Det går även att placera ut spotlight som gör att man kan rikta dessa mot inredningsdetaljer eller tavlor man vill lysa upp. Ett stort rum behöver oftast mer ljuspunkter än vad ett mindre rum behöver.