Inredningsstilar kommer och går men om det är en trend som verkligen hängt med länge så är det den lantliga inredningsstilen. Det är något som tilltalar oss med just den lantliga stilen. Kanske är det den lätt slitna ytan, de skira färgerna eller de robusta möblerna. Om du själv vill skapa en lantlig inredning hemma kan det vara bra med några tips.

Beroende på hur långt du vill ta stilen kan du antingen piffa upp hemmet med några lantliga detaljer eller göra om alltihop. Basen i en lantlig inredning kan gärna vara ljus, exempelvis vita väggar eller lite gammaldags men skira tapeter. Handla gärna möbler på loppis så att känslan är sliten och gammal. Det blir ofta snyggt att måla om gamla möbler till vitt för att sedan slipa bort färgen en aning så att möblerna ser aningen ruffa ut.

Ett lantligt hem kan se ut på väldigt olika sätt, ändå är det något som är gemensamt. Innan du ska börja inreda och göra om hemma kan det vara kul att kolla in några snygga inspirationsbilder för lantlig inredning. Då får du snabbt en känsla för stilen och idéer om hur du kan göra i just ditt hem. Ofta krävs det inte mycket för att skapa en helt ny känsla i hemmet och det behöver inte vara dyrt. Många saker kan du själv göra för att fixa en lantlig inredningsstil.