En renovering av badrummet kräver lite mer än andra platser i huset, det finns en del regler som måste följas för att försäkringar ska täcka om det skulle råka bli vattenskador eller liknande. 

bathroom

En grundlig planering bör göras på vad som ska göras och gör gärna en budget också så att det inte skenar iväg utom din kontroll. Det är en hel del som ska tänkas på inför själva renoveringen. Fundera också på om ni vill ha vattenburen golvvärme i ert badrum eller inte, mycket av detta ska vara bestämt innan själva renoveringen börjar. Kolla upp med hantverkare om ni kan göra något som kan dra ner på priset. Det kan vara allt från att riva ur det gamla badrummet till att vara behjälplig på annat sätt vid själva renoveringen.

Om hantverkare ska anlitas så se till att dessa innehar försäkringar och godkänd behörighet för att utföra jobbet, ta gärna in flera offerter från olika hantverkare så kan priset säker pressas så det bli till din fördel. Vad en renovering av badrum kan komma att kosta skiljer sig beroende på vilka material och hur pass stort ditt badrum är, men ett normalstort badrum på ungefär 10 kvadrat med absolut det vanligaste kakel och klinker kan ligga runt 150 000 kronor, då är inte rotavdrag draget på detta.

När renoveringen är gjort, och golvvärmen påsatt så börjar det roliga att piffa till badrummet som ni vill ha det. För att få inspiration så kolla runt på nätet för att se om ni kan applicera något i ert nyrenoverade badrum. Det finns många bra tips att hämta därute. Inspirationen kan med fördel användas innan ni sätter igång för att se om ni ska renovera badrummet till en speciell stil eller om ni ska göra det traditionellt.