När vi inreder måste vi tänka på flera olika aspekter, som hur bra allt passar ihop och hur mycket utrymme saker och ting tar upp. Något som man dock även bör tänka på är hur lätt rummen blir att städa.

Oavsett om man sköter städningen själv eller lejt bort den är detta en viktig fråga. I båda fallen tar det mindre tid att städa och är det en städfirma som sköter jobbet kan ju det i slutändan betyda att man betalar något mindre för tjänsten.

Var försiktig att inte övermöblera

Övermöblering är ett ganska vanligt fenomen, och eftersom det har en tendens att göra rummet mer svårframkomligt blir det också mer besvärligt att städa ordentligt. Se alltid till att det är lätt att ta sig fram i rummet, från mitten till hörnen.

Undvik öppen förvaring

Öppen förvaring betyder mer damm och därför mer tid spenderat att damma av allt. Föredrar man att kunna se saker i bokhyllor och skåp är det bättre att välja glasdörrar än öppen förvaring om man vill spara tid på städningen.

Välja bort möbler med korta ben

Saker som sängar och soffor får gärna ha höga ben. På så sätt kommer man enkelt åt med dammsugaren och slipper ligga på golvet för att kunna avgöra om det faktiskt är rent därunder eller inte.

Ljusa ytor kan vara fördelaktiga

Medan färgen på ytan inte avgör hur lätt den är att rengöra är det en påtaglig skillnad hur väl damm syns på ljusa och mörka ytor. Vill man hålla mörka ytor synligt rent och fin kommer man bedöma dammtorka dem oftare.

Välj rätt sorts matta

Vissa mattor kan vara en utmaning att få helt ren. Håller man sig till mattor med kortare lugg blir de enklare att rengöra. Och material med lite mer vikt kommer ligga mer still när man dammsuger dem.