Ett ombonat rum är helt enkelt mysigt och hemtrevligt att vistas i. När man vill skapa denna känsla har man ett par olika sätt att tackla utmaningen, men som tur är är det inte svårt att åstadkomma.

Lager på lager är en riktigt effektiv metod och några av de bästa verktygen här är kuddar och filtar. Och blanda gärna storlekar, färger och/eller stilar för att skapa intressanta lager.

Alla rum kan också göras mer ombonad genom vilka gardiner man väljer. Bredare gardiner, som naturligt veckas mer när man drar isär dem, kommer att mjuka upp rummet. Och medan lyxigt tjocka gardiner absolut kan sälja detta mer, betyder inte att tunna gardiner inte har sin plats de med.

Stora och fluffiga mattor kommer också hjälpa till att ge ett mer ombonat intryck i ett rum. Se till att de har extra utrymme runt soffgrupper, matsalsbordet eller till och med sängen.

Dova färger är också värt att satsa på. De hjälper till att skapa ett lugn och skapar därmed lättare den där mysiga känslan man vill åt. Mörka färger på väggarna kanske inte passar alla rum, men då kan man kanske experimentera med en fondvägg.