När man köper ett hus eller har haft det i många år så är det dags att renovera, tapetsera eller måla om och det finns saker du kan göra själv om du har kunskapen annars kan du lätt anlita en målare att fixa det åt dig.

tapetsera_

När man är husägare så gäller det att se om sitt hus, det viktigaste är utsidan. Att det håller tätt och att färgen på fasaden skyddar mot väder och vind. Är allt det under kontroll så kan man börja måla och tapetsera insidan av huset. Vill du spara tid och lägga den på annat så är det förmånligt att använda sig av rot avdraget och anlita en målare för att utföra jobbet.

Se först till att du har de verktyg som behövs. Gör inte misstaget att riva ner tapet som redan innan sitter bra, all tapet måste inte alls bort innan man sätter upp den nya vilket många tror. Riv bara bort den tapet som sitter löst, känn efter så det inte ligger någon luft bakom den befintliga tapeten sedan tidigare och när du har gjort detta kan du sätta igång att spackla.

Visar det sig att det fortfarande finns tapet som sitter löst, den släpper av spacklet, så kan du bara riva bort den och spackla om. Slipa sedan bort ojämnheter och borsta bort damm som eventuellt kommer från slipningen. När ytan sedan är jämn så kan du börja sätta upp den nya tapeten. Tapetsera alltid ifrån den ljuskälla som finns i rummet, det vill säga har du ett fönster så utgå ifrån det och tapetsera bortåt så döljer du skarvarna bättre.