Inredningsstilar kommer och går. Genom årtiondena har vi sett åtskilliga trender dyka upp och försvinna. Alla vill vi ju inreda vårt hem på vackert sätt, men ibland behöver man lite inspiration för att hitta något man verkligen älskar. Av denna anledning kommer här några inredningsstilar som kan vara värt att ta en närmare titt på.

Retro

Retro kan betyda lite olika för olika personer. Men det handlar alltid om att plocka från tidigare årtionden, ofta tillbaka till 50- eller 60-talet. En fördel med retrostilen idag är att den på håll fortfarande är väldigt populär och det finns därför en mängd produkter att få tag på. Alla kan således hitta saker som passar in i sin personliga stil.

Art déco

Art déco är också en stil från förr, men den är betydligt mer väldefinierad. Denna stil är inte bara inredning utan finns även i kost och arkitektur. Perioden brukar sägas fara från 1920 fram till omkring 1940. Det är en stil med mycket färger och kombinerar både lyxiga tyger och blanka metaller.

Lantligt

Den lantliga stilen är något som alltid varit aktuell i Sverige. Den är självfallet synonym med landsbygden men kan lika återfinnas i moderna storstadslägenheter idag. Secondhandbutiker och loppmarknader är favoritplatser för de som gillar denna stil. Man kan även hitta några riktiga praktexempel på auktioner.

Skandinavisk

Många har använt sig av den skandinaviska stilen utan att ens inse det. Som namnet antyder är den väldigt vida spritt över Sverige och våra grannländer. Den tenderar att fokusera huvudsakligen på ljusa färger och är ofta ganska minimalistisk. På grund av denna natur är det svårt att blanda den skandinaviska stilen med andra stilar utan att tappa identiteten. Men ska man göra det bör denna stil vara den mer dominanta-